Evaluatie Energiecafé #1

Tijdens het eerste Energiecafé hebben we via een feedback formulier gevraagd wat de aanwezigen ervan vonden. Daarnaast hebben we een evaluatie ontvangen van de Dorpsraad en Buurkracht. Op basis hiervan hebben we de avond zelf geëvalueerd. Hieronder een korte samenvatting.

In het algemeen is er lof en enthousiasme van bezoekers en andere betrokkenen. Op de 31 ingevulde evaluatieformulieren stonden 25 duimen omhoog! 26 van de 31 geven aan, terug te komen op een volgend energiecafé.

onderdeelevaluatie
TijdsplanningPas communicatie doen uitgaan als we zelf zeker zijn van de eindtijd
Programma minder vol maken
Meer tijd maken voor diepgang en interactie
Korter programma
Aankondigen hoe laat “inloop” start en hoe laat het programma
RuimteZaal was te vol
Verzoek aan bezoekers zich aan te melden, met reden (nl dit voorkomen)
Andere locatie zoeken of uitwijk mogelijkheid achter de hand bij veel aanmeldingen: De Grote Lier (school) of De Wieken.
SprekersDe presentatie van Laurette Bulkens (energieadviseur) was erg interessant, maar door de beperkte tijd heeft ze deze moeten inkorten. We overwegen Laurette nog een keer uit te nodigen, zodat ze haar verhaal met meer diepgang kan vertellen. Een aandachtspunt hierbij is dat zij volgende presentaties mogelijk niet gratis doet.
InhoudDeze dient elk café gericht te zijn op één of twee specifieke thema’s
Drankjes/cateringTe onoverzichtelijk voor gastvrouwen van LOP. De volgende keer bij binnenkomst consumptiebonnen uitdelen.
Discussiegroepenhet is goed om de omvang van tevoren vast te stellen (ca. 6-8/groep) en het aantal tafels op basis daarvan aan te passen. Als er een duidelijke conclusie moet worden getrokken is het verstandig om per tafel een gespreksleider aan te wijzen.
EvaluatieformulierVoortaan ook per presentatie laten evalueren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.