Inschrijven voor collectieve inkoopactie zonnepanelen op eigen dak

Op 12 april is tijdens het tweede Energiecafé de collectieve inkoopactie voor zonnepanelen gepresenteerd. Bij deze actie neemt de werkgroep Zonnepanelen werk uit handen bij geïnteresseerden voor de gezamenlijke inkoop van zonnepanelen op eigen dak.

De werkgroep bestaat uit niet-betaalde vrijwilligers, die deelnemers aan de actie ontzorgen en zorgen voor een kwalitatief goed en scherp geprijsd aanbod. Typisch dus “door bewoners voor bewoners”.

De planning die op 12 april werd gepresenteerd bleek te ambitieus. Op advies van een ervaringsdeskundige is deze daarom bijgesteld. Inwoners die serieus geïnteresseerd zijn kunnen zich tot en met vrijdag 4 mei vrijblijvend inschrijven. Dit kan op twee manieren:

  1. Gebruik het inschrijfformulier op http://energiecafemolenhoek.nl/inschrijven-voor-nieuwsbrief, vink helemaal onderaan bij Deelname acties ‘Zonnepanelen 1’ aan en vul je elektrische jaarverbruik* (kWh) in.
  2. Verstuur een mail naar zonnepanelen@energiecafemolenhoek.nl met je naam en adres en je elektrische jaarverbruik* (kWh).

*Het elektrische jaarverbruik (kWh) vind je op de jaaropgave van je energieleverancier.

Inwoners die 12 april aanwezig waren bij het Energiecafé en hun interesse al kenbaar hebben gemaakt via het papieren evaluatieformulier, of zich eerder via de website hebben ingeschreven, hoeven dit niet nogmaals te doen.

Naar verwachting wordt op donderdag 31 mei voor de geïnteresseerden een informatiebijeenkomst georganiseerd, waarbij het selectieproces en het definitieve aanbod wordt toegelicht. Nadere berichtgeving hierover volgt.

Na de informatiebijeenkomst starten de huisbezoeken aan de inschrijvers en brengt de leverancier offertes uit naar de deelnemers met een kopie naar de werkgroep. Daarna geeft de werkgroep de deelnemers hun advies of beoordeling. De deelnemer (niet het Energiecafé) ondertekent na akkoord de offerte van de leverancier.

De doorlooptijd van het hele traject is afhankelijk van het aantal deelnemers en is moeilijk van tevoren aan te geven. Het streven van de werkgroep is dat alle definitieve deelnemers vóór de herfst zonnepanelen op hun dak hebben liggen.

Eén antwoord op “Inschrijven voor collectieve inkoopactie zonnepanelen op eigen dak”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.