Druk bezocht Energiecafé #3 over warmtepompen

Het was weer druk tijdens het derde Energiecafé op donderdag 21 juni. In het gemeenschapshuis De Wieken verzamelden zich zo’n 140 bewoners, die alles wilden weten over warmtepompen. Dat het thema ‘van gas los’ in Molenhoek leeft was duidelijk. Nadat Paul Meindersma kort de laatste ontwikkelingen van het Energiecafé schetste, gaf hij het woord aan Ronald ter Horst, inwoner van Molenhoek en productmanager bij Nathan Systems.

Ronald nam de aanwezigen mee in de werking van verschillende soorten warmtepompen. Het werd de toehoorders duidelijk dat er bij warmtepompen een genuanceerd verhaal past. Het biedt de mogelijkheid om te besparen op de energierekening en tevens een goede bijdrage te leveren aan een duurzame maatschappij. Aan de andere kant moet er rekening worden gehouden met diverse aspecten. Zo is voor een efficiënte werking een goede isolatie van het huis essentieel en is goedkoop vaak duur-koop. Uit het publiek kwamen veel vragen die direct werden beantwoord.

Na de presentatie en een korte vragenronde was er gelegenheid om de warmtepompen in het echt in de showtrailer te bekijken. Hier werd enthousiast gebruik van gemaakt.

De aanwezigen werd gevraagd om en feedback formulier in te vullen. Het Energiecafé zal deze evalueren.

De presentatie, die door Ronald werd gegeven, is hieronder te downloaden. Aan het einde van de presentatie staan een aantal nuttige links op internet en een drietal filmpjes waarin de werking van een warmtepomp wordt uitgelegd.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.