Onze plannen voor 2019

Vorig jaar was ons eerste jaar als Energiecafé Molenhoek. Wat ons betreft een geslaagd jaar: vier informatiebijeenkomsten, een zonnepaneel-actie (ruim 100 verstrekte opdrachten!) en de start van een isolatie-actie. Ook dit jaar zijn we weer met nieuwe energie gestart. Dit zijn onze plannen.

  1. Warmtebeeld-actie

Voor alle bewoners die hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in warmtebeelden van hun woning zijn we een actie gestart. Een ploeg met kernteamleden en vrijwilligers gaat ’s ochtends en ’s avonds op pad met een warmtebeeldcamera , die we hebben kunnen lenen van buurkracht. De ruim 40 bewoners die zich hadden opgegeven als geïnteresseerden, zijn en worden in deze periode bezocht. Het weer met flinke kou zat deze periode erg mee om goede warmtebeelden te maken. Na afloop van de actie wordt een gezamenlijke informatieavond georganiseerd voor de betrokken bewoners waarin wordt ingegaan op de interpretatie van de beelden. Het is nl. vrij gemakkelijk om verkeerde conclusies te trekken.

2. Glasisolatie-actie

De huidige isolatie-actie betreft gevel-, dak- en vloerisolatie en loopt tot 15 maart 2019. Daarna starten we een actie voor gezamenlijke inkoop van glasisolatie (HR++, HR+++). De voorbereidingen hiervoor worden binnenkort gestart.
We verwachten de actie in juni 2019 te starten met een informatiebijeenkomst en indien mogelijk met een door ons geselecteerde leverancier.

3. Operatie steenbreek

Te veel bestrating in onze tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte, vermindering van het leefgebied voor allerlei nuttige dieren en het zorgt voor opwarming van de stad. Samen stappen zetten om te vergroenen heeft dan ook heel veel voordelen. Met Operatie Steenbreek willen wij bewoners in Molenhoek enthousiasmeren om de tuin te vergroenen. Deze actie starten we waarschijnlijk in september 2019.

4. Eenvoudige energiebesparende maatregelen

Ook zonder grote en kostbare ingrepen in je woning kun je op een eenvoudige manier besparen op energie. Tijdens een informatieavond laten we zien wat er allemaal mogelijk is. We verwachten deze actie eind november 2019 te starten.

We ontvangen dit jaar voor het eerst subsidie van de gemeente. Daar zijn we erg blij mee, want dit helpt ons enorm bij de organisatie en financiering van onze activiteiten. Wat betreft de planning moeten we een voorbehoud maken. We blijven tenslotte een groep vrijwilligers, die de werkzaamheden voor het Energiecafé naast hun privé en werkende leven uitvoeren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.