Informatieavond over warmtebeelden

Op dinsdag 12 maart organiseerde het Energiecafé een informatieavond voor een kleiner gezelschap, namelijk voor de bewoners waarvoor in februari warmtebeelden van hun huizen zijn gemaakt. De interpretatie van warmtebeelden is nogal lastig en verkeerde conclusies liggen op de loer.

Het Energiecafé had daarom Laurette Bulkens, gekwalificeerd energieadviseur van Lette Advies, bereid gevonden om een presentatie te geven over de werking van de warmtebeeldcamera, specifieke situaties die kunnen optreden die je op het verkeerde been kunnen zetten, en mogelijke maatregelen om warmteverliezen uit je huis te voorkomen.

Laurette toonde verschillende beelden, die ze van bewoners had ontvangen, en gaf een verklaring. Ze liet ook zien dat de beelden achteraf kunnen worden bewerkt met een speciaal computerprogramma, zodat er meer inzicht ontstaat.

FLIR software tool (klik op afbeelding om software te downloaden)

Na afloop konden de aanwezigen individuele vragen aan Laurette stellen, die zij vakkundig beantwoordde. Haar presentatie is hieronder te downloaden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.