Viering van de 100e zonnepaneel-installatie

Op 12 maart was er een feestelijke bijeenkomst in verband met de installatie van de 100e zonnepaneel-installatie bij de familie Schouten in Molenhoek. Aanwezig waren naast de burgemeester van Mook en Middelaar, Willem Gradisen, en wethouder Susan Doorenbos van zorg, welzijn en duurzaamheid,  ook Solar2led, de gekozen leverancier van de zonnepanelen, en de werkgroep Zonnepanelen.

Het zonnepanelen project startte in februari 2018 en werd uitgevoerd door een werkgroep, bestaande uit zeven leden: Richard Akkerman, Bert Draaijer, Frans Keuten, Cas Knook,  Paul Meindersma, Johan Verdurmen en Barny Versteegen.  

Met steun van Buurkracht, die alle communicatiemiddelen gratis leverde en inhoudelijk van advies diende, werd een deskundige op het gebied van zonne-energie geraadpleegd, selecteerde de werkgroep op grond van heldere criteria uit 17 (!) bedrijven (een zestal werd bezocht) de leverancier Solar2led uit Nijmegen en werden twee heel goed bezochte informatiebijeenkomsten (elk met circa 100 belangstellenden) georganiseerd.

Tijdens de tweede bijeenkomst eind mei 2018 stelde Solar2led zich voor en  gaf concrete voorbeelden van de benodigde apparatuur, de kosten ervan en hoe men kon deelnemen aan het project. 

Tot juni waren de taken in de werkgroep gelijk verdeeld over de werkgroepleden. Dat veranderde toen het project in de uitvoeringsfase kwam. Frans Keuten van de werkgroep, die had aangeboden de offertes van de leverancier aan de deelnemende bewoners te controleren, werd door het succes van het project overladen met in totaal meer dan 200 offertes. Het kostte hem wekelijks tot in november uren werk. Hij had regelmatig vragen aan en contact met de leverancier. Hij werd in die periode min of meer ‘mister Zonnepanelenproject Molenhoek’.

De actie duurde tot 1 november. Uiteindelijk zijn er 121 systemen geplaatst. Solar2led heeft met zijn mensen uitstekend werk geleverd. In een enkel geval waar het niet naar wens verliep, liet de leverancier zien wat goede service betekent.

Solar2led heeft bij de stand van 109 installaties berekend dat er in totaal 460.660 Wattpiek geleverd wordt. Voor de uiteindelijk 120 installaties is dit circa 510.000 Wattpiek met in totaal ongeveer 1700 panelen, dus gemiddeld ongeveer 14 panelen per installatie.

Vanwege zijn enorme betrokkenheid werd Frans door de burgemeester speciaal in het zonnetje gezet, wat hem compleet verraste. De wethouder sprak vervolgens haar waardering uit voor de inspanningen van de werkgroep en benadrukte dat dit soort initiatieven essentieel zijn voor het slagen van de energietransitie.

Het succes van deze actie heeft onze grootste verwachtingen ruim overtroffen. Wij zijn enorm trots op de werkgroep en het bereikte resultaat. Er is maar weer eens aangetoond: Molenhoek weet van aanpakken!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.