Tips voor SEEH subsidieregeling

Van het Loket Duurzaam Wonen Plus kregen we de volgende melding: de SEEH-regeling voor het isoleren van de woning kent steeds updates, die op de website van RVO (www.rvo.nl/seeh) worden vermeld. Zo worden de veel gestelde vragen beantwoord en ook steeds terugkerende manco’s in aanvragen verduidelijkt. Hieronder een aantal tips om weigering/vertraging van aanvragen te voorkomen.

Opgave aantal m2 voldoet niet aan de voorwaarden
Dit is met name bij hoogrendementsglas en gevel- of spouwisolatie. Per woningtype zijn er minimale oppervlakte eisen, tenzij de maatregel voor de gehele woning wordt getroffen wordt voldaan aan de gestelde eis. Maar ook in deze situatie wordt er soms teveel aangevraagd. Alléén de bestaande thermische schil van de woning komt in aanmerking. Transformatie en woninguitbreidingen zijn uitgesloten van subsidie.

Isolatiewaarde voldoet niet aan de voorwaarden
Dit is met name bij dakisolatie, vloerisolatie en gevelisolatie. Hierbij gaat het om minimale Rd-waarde 3,5* [m2 K/W], de waarde van het toegevoegde isolatiemateriaal zelf (Let op: het Zeer Energiezuinig Pakket heeft afwijkende eisen op basis van Rc-waarden.

Onvolledigheid aanvragen
Bij de aanvraag dienen facturen, betaalbewijzen en een door het uitvoerende bedrijf volledig ingevuld en ondertekend uitvoerdersformulier van de getroffen maatregelen te worden bijgevoegd, inclusief foto’s. Nog te vaak ontbreken deze bijlagen of zijn ze onvolledig. Onvolledigheid kan in de beoordeling van de subsidieaanvraag duiden dat maatregelen mogelijk nog niet of niet zijn uitgevoerd. Deze documenten worden daarom alsnog opgevraagd door RVO. Volledigheid draagt bij aan een snellere afhandeling.

en ook:

Mogen de m2 van HR++ glas en Triple-glas bij elkaar opgeteld worden?
Het vervangen van glas in de thermische schil door HR++ glas, of door triple-glas in combinatie met het vervangen van het kozijn door een isolerend kozijn met een maximale U-waarde van 1,5 [W/m2K], al dan niet in combinatie met panelen worden tot de maatregel hoogrendementsglas gerekend. De m2 worden dus bij elkaar opgeteld voor de minimale oppervlakte eis. Let op, bij het HR++ glas gaat het om de netto glasafmetingen, bij Triple-glas om de afmetingen inclusief het isolerend kozijn!

Binnen hoeveel tijd na het uitvoeren van de isolerende maatregelen moet ik indienen. Wat is de maximumtermijn?
Er is geen termijn. Zodra de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald kan de aanvraag worden ingediend. (Alle werkzaamheden moeten uiteraard wel gestart zijn na 14 augustus 2019).

Waar dient een factuur aan te voldoen?
De regeling stelt geen eis aan de factuur. Bij voorkeur staat op de factuur vermeld: het gebruikte type isolatiemateriaal, materiaaldikte, de m2 en de Rd-waarden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.