Praktische tips na lezing door Lars Boelen

Er was tijdens de lezing van Lars Boelen veel belangstelling voor eenvoudige en relatief goedkope oplossingen die veel energie besparen.

Waterzijdig inregelen van CV-installatie

Een voorbeeld hiervan is het waterzijdig inregelen van de CV-installatie. Hoewel je dit in principe met wat handigheid ook zelf kan doen is het veelal verstandig om dit door een specialist te laten uitvoeren. In onze omgeving is dat bijvoorbeeld CV Tuning uit Nijmegen. Een andere optie is via Energiewacht.

Ook werden diverse zeer goedkope mogelijkheden genoemd met relatief veel effect. Een voorbeeld van een waterbesparende douche is die van Niebla. De tijdens de lezing genoemde tochtprofielen zijn bijvoorbeeld hier te koop. Deurdrangers zijn er in diverse uitvoeringen. Een voorbeeld is hier.

Een ander belangrijk aspect was ‘meten is weten’. Er zijn diverse (ook gratis!) manieren om zicht te houden op je gas- en elektriciteitsverbruik. Dat voorkomt dat je zelf meterstanden moet bijhouden. Zie hiervoor: https://www.energieverbruiksmanagers.nl/overzicht-energieverbruiksmanagers/.

Gratis is bijvoorbeeld Enelogic Basis.

Enelogic Basis

Een andere goede gratis mogelijkheid om dagelijks je verbruiken in te zien is https://mijn.energieinzicht.nl/.

Gratis dagelijkse verbruiken in een overzicht met Energieinzicht.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.