Isolatieactie 2019/2020

Het Energiecafé start per 1 november 2019 een nieuwe isolatieactie i.v.m. de nieuwe landelijke regeling Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), die per 15 augustus 2019 weer wordt opengesteld.

Met HR++ of triple glas woon je comfortabeler: je hebt geen tocht en kou bij de ramen en geen condensvorming. Ook spouwmuur/dak/vloerisolatie is een prima eerste besparingsmaatregel. Het houdt in de herfst en winter de warmte binnen en ’s zomers de warmte buiten. Het levert je ook nog een lagere gasrekening op! En je helpt het klimaat, want je veroorzaakt minder CO2-uitstoot.

Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we al wat voorwerk gedaan. In samenwerking met Duurzaam Hees (Nijmegen) en een onafhankelijk adviseur (Nibag) hebben we offertes van leveranciers voor isolatieglas en kozijnen (hout en kunststof) vergeleken. 

Na een zorgvuldig selectieproces hebben Energiecafé Molenhoek en Duurzaam Hees gezamenlijk de leverancier RoRi (Molenhoek) gekozen voor kunststof/houten kozijnen en HR++/triple glas en de leverancier Duits Isolatie (Nijmegen) voor spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

De presentaties die Duits Isolatie gaf tijdens de informatiebijeenkomst op 31 oktober 2019 kun je hieronder downloaden. De presentatie van RoRi volgt later.

Voor deelnemers aan deze actie heeft het Energiecafé speciale actiekorting bedongen:

vloerisolatie (Duits Isolatie)15-17%
spouwmuurisolatie (Duits Isolatie)20-25%
dakisolatie (Duits Isolatie)15-17%
vervangen van kozijnen door kunststof/houten kozijnen (RoRi)8%
leveren en monteren van HR++ of triple glas (RoRi)5%

Meer gedetailleerde prijsafspraken kun je hieronder downloaden.

Subsidie

Als je twee isolatiemaatregelen neemt kun je bovendien gebruik maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), dit maakt isoleren extra aantrekkelijk. Loket Duurzaam Wonen Plus geeft persoonlijk advies over de provinciale stimuleringslening Duurzaam Thuis en subsidiemogelijkheden.

De presentatie die Loket Duurzaam Wonen Plus gaf op de informatiebijeenkomst op 31 oktober 2019 kun je hieronder downloaden.

Aanmelden

Inwoners in gemeente Mook en Middelaar kunnen zich bij RoRi gratis aanmelden via telefoon (024-6636716), e-mail (info@rorikozijnen.nl) of website (http://www.rorikozijnen.nl/contact/) om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Gebruik de speciale kortingscode #ECMMRORI om in aanmerking te komen voor de korting.

Inwoners in gemeente Mook en Middelaar kunnen zich bij Duits isolatie gratis aanmelden via telefoon (024-3734711), e-mail (info@duitsisolatie.nl) of website (https://duitsisolatie.nl/contact) om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Beide acties lopen tot 1 mei 2020.

Het contact verloopt direct tussen de bewoner en betreffende leveranciers, zonder tussenkomst van Energiecafé Molenhoek. Na aanmelding komt een adviseur geheel vrijblijvend en kosteloos bij u langs voor een offerte en advies op maat.

Het Energiecafé biedt de bewoners aan om indien gewenst de offerte te controleren op de afspraken die zij met de leveranciers heeft gemaakt. Een verzoek om controle kan dan, samen met de te controleren offerte, worden verstuurd naar info@energiecafemolenhoek.nl.

Vragen?

Vragen aan leveranciers over huisbezoek, offerte, planning en materialen kunnen direct aan de leveranciers worden gericht. Vragen aan  Energiecafé Molenhoek over de collectieve inkoopactie kunnen worden gesteld via info@energiecafemolenhoek.nl.

Problemen?

In geval van problemen kan in eerste instantie contact worden opgenomen met de betreffende leverancier. Zij zullen proberen om te komen met een passende oplossing. Komt u er met hen niet uit, dan kunt u contact opnemen met Energiecafé Molenhoek via info@energiecafemolenhoek.nl.