Warmtebeelden: mission completed!

De afgelopen dagen heeft het Energiecafé kernteam samen met 4 vrijwilligers hard gewerkt om bij de ruim 40 bewoners, die zich hiervoor hadden aangemeld, warmtebeelden van hun huizen te maken. Er zijn honderden foto’s gemaakt.
Het was een enorme klus en we realiseren ons goed dat we die nooit zo snel hadden kunnen klaren zonder de hulp van Stef Mientki, Jan Reijnen, Marianne Wijnen en Harry Hüsken.

Vroeg in de ochtend en ’s avonds gingen we op pad om bij de bewoners buiten en binnen in kaart te brengen welke ongewenste warmtelekken er waren. Daarbij werd dankbaar gebruik gemaakt van de FLIR warmtebeeldcamera, die we van buurkracht konden lenen.

Gelukkig zat het weer niet al teveel tegen. Er konden namelijk alleen goede beelden worden gemaakt als het niet regende en het buiten voldoende koud was. De beelden zorgden soms voor verrassingen, maar vaak ook voor de bevestiging van een vermoeden. Een koude plek in huis was dan duidelijk zichtbaar.

Het blijft echter lastig om de beelden goed te interpreteren. Een verkeerde conclusie ligt al snel op de loer. Daarom organiseren we voor de betreffende bewoners een informatieavond waarop een deskundige een nadere uitleg geeft op een aantal van de gemaakte beelden. De betreffende bewoners kunnen een uitnodiging verwachten.

Alle bewoners van Mook en Middelaar kunnen, al dan niet naar aanleiding van de gemaakte beelden, t/m 15 maart 2019 nog meedoen met onze isolatieactie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.