Energiecafé en oprichters energiecoöperatie Mook en Middelaar verkennen samenwerking

Energiecafé Molenhoek is in gesprek met de initiatiefnemers voor de oprichting van een energiecoöperatie in de gemeente Mook en Middelaar. Het doel van de gesprekken is om te onderzoeken hoe het Energiecafé en de energiecoöperatie kunnen samenwerken.

Omdat beide partijen dezelfde doelen nastreven, nl. een zo groot mogelijke bijdrage leveren aan de energietransitie, ligt het voor de hand dat er één organisatie ontstaat. Bovendien: meer handen maken licht(er) werk.

Energiecafé heeft de intentie uitgesproken onderdeel te willen worden van de coöperatie, mits zij haar werkwijze voldoende kan voortzetten. Energiecafé blijft zich richten op alle inwoners van de gemeente, heeft geen zakelijke ambities, en wil gratis informatiebijeenkomsten en acties blijven organiseren.

We houden jullie op de hoogte van de voortgang.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.